söndag, januari 04, 2015

det var då.

Fyra dagar in på detta nya år. Har inte hunnit hända någonting utöver det vanliga. Började året precis som det avslutades, med en rejäl förkylning. Hann även med en släng av magsjuka de sista dagarna av 2014. Alltid lika kul. Not.

2014 ja. Ett år som var okej. Inte mer, inte mindre. Debut som fotbollstränare, vilket var roligare än jag hade förväntat mig (dock var väl det resultatmässiga mindre kul, men vi gjorde så gott vi kunde). Nytt jobb, visserligen bara som timvikarie, men jag har jobbat mycket under året och trivs väldigt bra. Och på tal om det så började jag ju även plugga under fjolåret och det känns än så länge väldigt bra och framförallt helt rätt.

Hm, vad hände mer under 2014?
Gällivare tog älskade alldeles för mycket och fortsätter göra det även nu i början av det här året. Sedan får vi se om han hamnar på hemmaplan eller om någon annan stad vill ha honom. Vi hade en varm och fin sommar. Inte för att jag hann njuta alltför mycket av den då jag jobbade typ jämnt. Men jag och huliganen fick ändå några dagar utomhus med poolbad och annat skoj. Och på tal om huliganen har han under året fått tillbringa mycket tid med sina farföräldrar och sin mormor. Och jag är de evigt tacksam för allt stöd och hjälp de bidragit med under året. Utan dem hade våra liv inte varit som de är idag och jag vet att de fortsätter vara där för stöttning och hjälp även fortsättningsvis och det känns underbart.

Vännerna har även de funnits med under året på alla möjliga vis. Har även skaffat mig nya vänner och bekanta. Vissa mer ytligt medan andra etsats sig fast lite mer.

Men kanske det bästa av allt (tycker egentligen inte om att rangordna händelser och dylikt, men jag gör ett undantag här och jag hoppas ingen känner sig trampad på tårna) är ju ändå det som hände den 20 september. Min älskade, underbara och fantastiska (fast även stört jobbiga, irriterande och ibland rätt billiga) sambo överraskade mig efter ett antal års "jag kommer aldrig gifta mig. Och åtminstone inte förrän om tio år. Minst!" med att fria (fast ni som vet historien vet ju att det inte blev ett riktigt frieri då han inte är en sådan person, men ett sorts frieri kan man väl kanske kalla det)! Och självklart svarade jag ja och det känns så jävla awesome!

Så det var mitt 2014. Ett okej år som sagt. Jag ser fram emot 2015 med spänning och även om jag vill ha en lugn och skön sommar med mycket bus och lek önskar jag att tiden ändå sprang iväg till den 5 september. Fast å andra sidan är det bra att det är åtta månader bort då det är lite kvar att fixa och trixa med. Till exempel vad ska jag ha för klänning?

Inga kommentarer: