lördag, december 18, 2010

men's sprint, Pokljuka, Slovenia.

Äntligen! Äntligen! Äntligen! Ferry vann dagens sprint och det var så underbart att se. Men det var spännande på slutet, de var ett par åkare inom några sekunder efter andra skyttet, men svensken var den som var starkast. Men som han var slut efter målgång, jag tror aldrig jag sett honom så trött. Men han återhämtar sig nog snabbt, för imorrn är det ju jaktstart.

Tvåa blev norrmannen Boe. Återigen ett imponerande lopp, dryga fem sekunder efter Ferry (som sköt fullt) och då hade han en bom (straffrundan tar ungefär tjugofem sekunder). Helt galet. Trea blev tysken Greis. Han har inte riktigt visat sin kapacitet i början av säsongen, men idag var han tillbaka, den gamle tysken. Han ledde med drygt en sekund efter andra skyttet, men orken fanns inte där. Men en tredjeplats är inte fy skam.

Imorrn är det som sagt jaktstart och det brukar vara den disciplinen som Ferry lyckas bäst i, så imorrn ska det bli spännande. Han har ju norrmannen någon sekund efter sig och en revanschsugen tysk ytterligare någon sekund. Allt kan hända och det är det som är tjusningen med skidskytte.

Om en och en halv timme är det dags för tjejerna och efter distansen i torsdags kan det bara bli bättre för Ekholm och de andra svenskorna. Ska bli riktigt kul att följa de senare. Men nu ska jag gå ut med Tara och sedan ska vi fara och handla. Kylskåpet ekar och det tycker jag inte om. Inte ens lite.

Inga kommentarer: