söndag, december 19, 2010

mixed relay, Pokljuka, Slovenia.

Det blev inget undantag den här gången heller. Sverige hamnade på pallen i mixedstafetten och det blev den finaste platsen också. Högst upp. Så jävla härligt. Men det blev ingen jordskredsseger och efter damernas första rundor såg det inte så lovande ut, men Fredrik Lindström (Ferry har blivit sjuk efter gårdagens urkörning) gjorde en fantastisk tredje sträcka och tog in femton sekunder på sista varvet.

På sista sträckan hade Sverige som vanligt Bergman. Han gick ut några sekunder efter Frankrike (som väldigt ofta lyckas bra i stafett) och det blev en riktig rysare. Fem lag kom in samtidigt till sista ståskyttet och fransmannen (Fourcade) sköt snabbt så in i bomben och tog täten. Bergman missade två skott och det blev så jävla pirrigt, men fransmannen har inte alls samma fart i spåret som förut, så både Ukraina och Bergman åkte ikapp.

I mål skilde det sedan bara en sekund mellan de tre lagen. Där alltså Sverige hann första med tån över mållinjen. Helt fenomenalt åkt av herrarna. Lindström tog ansvaret med hull och hår och Bergman är som brukligt riktigt bra på sista sträckan.

Nu är det jullov för skidskyttarna. Kan vara skönt för dem efter tre veckors tävlande. Jag tyckte många såg slitna ut, så nu får de vila upp sig så att de är i toppform när tävlingarna drar igång i tyska Oberhof efter jul. Men vilken underbar avslutning! HEJA SVERIGE!

Inga kommentarer: